Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Blog

A környezettudatosság, mint divat?

A környezettudatosság, mint divat?

2021. 04. 23. 09:58:14

Napjainkban igen égető probléma lett a környezetszennyezés, erre irányultam több mozgalom indult térhódító útjára. A kezdeményezések egyik fele informatív, adaptálható sokak életébe, alternatív megoldásokat kínál élethelyzetekre, használati tárgyakra, szokásokra, a másik fele leginkább “divatirányzat”.

Fontos tisztázni már az elején, hogy mit is jelent a Zero waste. A zero waste, vagy magyarra fordítva “hulladékmentes” kifejezés egyre felkapottabb lett az elmúlt évek során, mára már pedig szinte mindenki találkozott a fogalommal. De mi is ennek a nagy divatirányzatnak az alapja, miért kapták fel ennyien ezt az életmódot és az ehhez társuló termékeket és robbant be a köztudatba ez a láthatóan nehézkes magyar jelentéssel bíró kifejezés? Ezekre a kérdésekre szeretnék választ adni.

A Waldorf intézményekben mindig ünnep van - ünnepkörök az év során

A Waldorf intézményekben mindig ünnep van - ünnepkörök az év során

2021. 04. 07. 10:23:58

A Waldorf intézményekben mindig van mit ünnepelni. Ezekben az intézményekben, amikor megnézzük a tanév rendjét olyan, mintha egy teljesen új világba csöppentünk volna. A hagyományos oktatási intézményektől eltérően ezekben az iskolákban nem csak hagyományos ünnepekkel találkozhatnak a szülők és a gyerekek.

10 meglepő tény a Waldorf oktatásról

10 meglepő tény a Waldorf oktatásról

2021. 04. 05. 12:54:04
A Waldorf oktatást rengeteg mítosz és legenda övezi, azonban íme 10 meglepő tény, amit kevesen tudnak csak az intézmények szellemiségéről.